نوشته شده توسط : pari

درمان اختلالات حس چشایی

حس چشایی از حس های بسیار مهم ماست زیرا می تواند خطرات زیادی را به ما گوشزد کند. ممکن است ما مقدار کمی از یک ماده غذایی فاسد را بچشیم و با آگاهی از فساد آن، از مصرف بیشتر آن خودداری کنیم یا با چشیدن مقدار کمی از یک مایع بفهمیم که آن ماده آب نیست؛ بلکه یک ماده شوینده خطرناک است و بلافاصله از نوشیدن آن پرهیز کنیم. به عبارتی حس چشایی می تواند یک سیستم هشداردهنده برای پرهیز از خطرها باشد.

بسیاری از اختلالات حس چشایی، درمان پذیر هستند. پزشک می تواند با کشف علت این اختلال آن را درمان کند و به عنوان نمونه، دارویی را که باعث این اشکال شده، حذف یا با داروی دیگری جایگزین کند. در بیماری هایی مانند آلرژی که حس چشایی را تحت تاثیر قرار می دهند، می توان با درمان علامتی، حس چشایی را به حالت عادی برگرداند. 

در عین حال، بهبود بهداشت دهان و دندان به بسیاری از افراد کمک می کند تا مزه غذاها را بهتر درک کنند. اگر شما از گروهی هستید که دچار کاهش حس چشایی شده اید و درمانی برای آن وجود ندارد، می توانید از غذاهایی استفاده کنید که رنگ ها و قوام متنوعی داشته باشند. بهتر است از طعم دهنده ها، ادویه ها و گیاهان خوش بوی بیشتری در غذاهایتان استفاده کنید و مراقب باشید که شکر و نمک زیادی به غذاهایتان نزنید. اگر رژیم غذایی تان اجازه می دهد، به غذاهایتان مقداری پنیر، تکه های گوشت،کره، روغن زیتون، خشکبار بوداده یا انواع سبزیجات را اضافه کنید و تا حد امکان غذاها را به تفکیک استفاده کنید تا مزه هر غذا را بهتر درک کنید.

چگونه از حس چشایی خود مراقبت کنیم؟

1- از مصرف غذاها و نوشیدنی های داغ خودداری کنید، زیرا مصرف موادغذایی داغ، به جوانه های چشایی موجود در روی زبان آسیب می رساند و در درک طعم غذاها مشکل ایجاد می کند.

2- بلافاصله بعد از تمرینات ورزشی غذامیل کنید، زیرا پس از ورزش کردن حس بویایی افزایش پیدا می کند و به تبع آن، حس چشایی نیز زیاد می شود.

3-حداقل 8 لیوان آب در طول شبانه روز بنوشید. اگر از کم آبی بدنو یا خشکی دهانرنج می برید، حس بویایی و حس چشایی نیز تحت تاثیر کم آبی قرار می گیرند. وجود آب کافی در بدن کمک می کند تا از طعم و بوی غذاها لذت ببرید. این را بدانید که کم آبی موجب کاهش حس چشایی خواهد شد.

4- دخانیات مصرف نکنید. افرادی که به طور مداوم سیگارمی کشند، از کاهش حس چشایی خود شکایت دارند. همچنین حس بویایی سیگاری ها، به مراتب پایین تر از بقیه افرادی است که سیگار نمی کشند.

5- اگر در مناطق با آب و هوای خشک زندگی می کنید، از دستگاه بخوراستفاده کنید، زیرا خشکی هوا سبب کاهش حس چشایی و بویایی می شود و بر طعم و بوی غذاها اثر دارد.

6- هنگامی که گرسنه می شوید، حس بویایی و چشایی شما بسیار بالاست و به محض اینکه بوی غذا در فضا بپیچد، حس بویایی سریعا تحریک شده و حس چشایی نیز به تبع آن تحریک می شود. پس می توانید هنگامیکه گرسنه هستید، از طعم و بوی غذا لذت کافی را ببرید.

7- با پزشک مشورت کنید. ممکن است برخی افراد به دلایل ژنتیکی و یا مشکلات پزشکی، همواره از پایین بودن حس چشایی و بویایی خود شکایت داشته باشند. آلرژی ها و مصرف برخی داروها و برخی شیوه های زندگی ممکن است بر کاهش حس بویایی و چشایی تاثیر بگذارد.

8- از پزشک در مورد عوارض کمبود رویدر بدن سوال کنید. بسیاری از مواقع، کمبود روی سبب کاهش احساس مزه و طعم غذاها در بسیاری از افراد می شود. اگر پزشک تشخیص داد کاهش حس چشایی در شما به علت کمبود روی است، می توانید از رژیم غذایی سرشار از روی استفاده کنید تا از طعم و بوی غذا لذت ببرید.

 

منابع:

 

حس چشایی

 

از دست دادن حس چشایی

 

اختلال حس چشایی

 



:: برچسب‌ها: حس چشایی ,اختلالات حس چشایی ,درمان حس چشایی,حس بویایی ,
:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 اسفند 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : pari

اختلال حس چشایی

از دست دادن کامل حس چشایی از دست دادن نسبی حس چشایی اختلال در حس چشایی یا وجود یک حس ناخوشایند چشایی است. گیرنده های حس چشایی (جوانه های چشایی) بر روی سطح زبان متمرکز شده و بر روی کام، حلق و حنجره پخش شده است. مزه ها و بوهای مختلف توسط گیرنده های چشایی و بویایی دریافت می شوند.

چشایی و بویایی، ۲ حس بسیار نزدیک به هم هستند که گاهی ممکن است اختلال در این ۲ حس به کلی اشتباه گرفته شود. معمولا پزشکان در تشخیص بین این ۲ اختلال باید به بیماران کمک کنند.

مانند تمام قسمت های بدن، حس چشایی ما هم ممکن است بیمار شود. یکی از شایع ترین بیماری های حس چشایی، این است که شخص بدون اینکه چیزی در دهان داشته باشد، مزه ناخوشایندی را در دهانش احساس می کند. گاهی ممکن است افراد در تشخیص مزه های مختلف دچار مشکل شوند یا بعضی از مزه ها را به خوبی احساس نکنند. به ندرت هم پیش می آید که شخصی هیچ مزه ای را با هیچ شدتی احساس نکند. گاهی اوقات، اختلالات حس چشایی با سوزش زبان همراه می شود که این مشکل معمولا بین خانم های میانسال شایع تر است.

حس چشایی از حس های بسیار مهم ماست زیرا می تواند خطرات زیادی را به ما گوشزد کند. ممکن است ما مقدار کمی از یک ماده غذایی فاسد را بچشیم و با آگاهی از فساد آن، از مصرف بیشتر آن خودداری کنیم یا با چشیدن مقدار کمی از یک مایع بفهمیم که آن ماده آب نیست؛ بلکه یک ماده شوینده خطرناک است و بلافاصله از نوشیدن آن پرهیز کنیم. به عبارتی حس چشایی می تواند یک سیستم هشداردهنده برای پرهیز از خطرها باشد. اختلال حس چشایی ممکن است به شکل دیگری نیز مشکل ساز شود و سلامت عمومی بدن را تهدید کند؛ به این گونه که بعضی از افرادی که مزه غذاها را خوب احساس نمی کنند از خوردن غذا لذت نمی برند، مقدار بسیار کمی غذا می خورند و به شدت وزن کم می کنند.

از طرفی، گروه دیگری که مزه غذاها را به خوبی احساس نمی کنند، سعی می کنند با مصرف زیاد غذاها کاهش حس چشایی شان را جبران کنند و به سرعت چاق می شوند. اختلال در حس چشایی ممکن است باعث شود بعضی از افراد، مزه شیرینی ها را به خوبی احساس نکنند و برای جبرانش غذاهای خود را بسیار شیرین کنند و به بیماری های خاصی دچار شوند یا برای حس بهتر شوری غذا نمک زیادی مصرف کنند و دچار فشارخون شوند. گاهی اوقات، اختلال در احساس چشایی یا بویایی می تواند یکی از علامت های اولیه بیماری هایی مانند پارکینسون یا آلزایمر باشد بنابراین لازم است که با ایجاد هرگونه تغییر و اختلال در حس چشایی یا بویایی تان به پزشک مراجعه کنید.

علل اختلال حس چشایی:

۱- شکستگی قاعده جمجمه: اگر اولیه عصب جمجمه ای گرفتار شود، بیمار معمولاً نمی تواند بوهای معطر را استشمام کند. یافته های دیگر شامل: خونریزی از بینی، ترشح از بینی، ترشح از گوش، کبودی روی زائده ماستوئید استخوان گیجگاهی، کبودی دور چشم ها، سردرد، تهوع، استفراغ، نابینایی و ناشنوایی و کاهش سطح هوشیاری می باشد.

۲-فلج بل (فلج عصب صورتی): از دست دادن چشایی در دو سوم قدامی زبان همراه با ضعف یا فلج عضلات نیمی از صورت شایع است. طرف مبتلای صورت فرونشسته و شبیه ماسک است. علائم همراه شامل: آبریزش از دهان و اشک ریزش، کاهش یا فقدان رفلکس قرینه و اختلال در بستن پلک چشم مبتلا می باشد.

۳-سرماخوردگی: آسیب حس چشایی معمولاً به دلیل از دست دادن حس بویایی است. یافته های شایع دیگر شامل: آبریزش از بینی همراه با احتقان بینی، گلوی زخمی، سردرد، خستگی، درد عضلانی، درد مفاصل، ناخوشی و سرفه خشک و کوتاه است.

۴-زبان جغرافیایی: نواحی فاقد پرز و حاوی پرزهای رشته ای شکل روی زبان با اختلالات چشایی همراه است. نواحی مبتلا به طور مداوم در حال تغییر هستند و یک ظاهر نقشه مانند را همراه با لکه های قرمز عریان که با مرزهای سفید و ضخیم احاطه شده است ایجاد می کند.

۵- آنفلوآنزا: بیمار ممکن است کاهش حس چشایی، اختلال در حس چشایی یا هر دو به علاوه اختلال در حس بویایی داشته باشد. شکایات شایع بیمار شامل: گلوی زخمی، تب همراه با لرز، سردرد، ضعف، ناخوشی، درد عضلانی، سرفه و برخی اوقات خشونت صدا و آبریزش از بینی می باشد.

۶-سرطان بدخیم دهان: تومورهای زبان ممکن است جوانه های چشایی را تخریب کند یا به آن آسیب برساند. سایر یافته ها شامل: اشکال در جویدن، صحبت کردن و تنفس بد بو می باشد.

۷-سندرم شوگرن: آسیب حس چشایی با خشکی و سوزش چشم و درد اطراف چشم ها و زیر پلک همراه است. سایر یافته ها شامل: حساسیت به نور، آسیب بینایی، قرمزی چشم، زخم دهان، اشکال در جویدن، بلعیدن و صحبت کردن، سرفه خشک، خشونت صدا، خونریزی از بینی، پوست خشک و فلسی، کاهش تعریق، ناراحتی شکمی و پر ادراری می باشد.

۸- سندرم تالامیک: اختلال در حس چشایی پس از ضعف زودگذر نیمی از بدن و نیمه کوری سمت راست یا چپ ایجاد می شود. سپس حس به تدریج بر می گردد و درد یا افزایش حس ممکن است تجربه شود.

۹- برفک: لکه های سفید مایل به آبی یا کرم رنگ از اگزودا روی زبان، دهان یا حلق وجود دارد که باعث تغییر در حس چشایی، درد و سوزش می شود.

۱۰-التهاب ویروسی و حاد کبد: کاهش حس چشایی به طور شایعی یک تا دو هفته قبل از زردی ایجاد می شود. یافته های همراه قبل از زردی شامل: تغییر در حس چشایی، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، خستگی، ناخوشی، سردرد، ترس از نور، درد عضلات و مفاصل، گلوی زخمی و سرفه می باشد.

۱۱- کمبود ویتامین ب ۱۲: کاهش حس چشایی با آسیب حس بویایی، بی اشتهایی، کاهش وزن، ناراحتی شکمی و التهاب زبان همراه است. همچنین پوست زرد، آسیب اعصاب محیطی، تنگی نفس، تلو تلو خوردن (عدم تعادل در راه رفتن) و زوال عقل ممکن است رخ دهد.

۱۲-کمبود روی:  فقدان حس چشایی بدون دلیل ممکن است با حس ناخوشایند چشایی همراه است. سایر یافته ها شامل: حس چشایی بدون دلیل ممکن است با حس ناخوشایند چشایی همراه باشد. سایر یافته ها شامل: حس بویایی مختل، بی اشتهایی، ناخن های نرم و بدشکل، بزرگی کبد و طحال و رشد پراکنده مو می باشد.

منابع:

حس چشایی

از دست دادن حس چشایی

اختلال حس چشایی



:: برچسب‌ها: حس چشایی ,اختلالات حس چشایی ,درمان حس چشایی,حس بویایی ,
:: بازدید از این مطلب : 42
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 7 اسفند 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : pari

از دست دادن حس چشایی

حس چشایی از لحاظ زیست‌شناختی بیشتر در دو زمینه انتخاب مواد غذایی و راه‌اندازی ترشح غدد گوارشی اهمیت دارد، به‌طوری كه موجود زنده نه تنها قادر است مواد غذایی مفید را از غیرمفید تشخیص دهد، بلكه به صورت شرطی در میزان ترشح غدد گوارشی تأثیر می‌گذارد.

از دست دادن حس چشایی و بوی می تواند تاثیر قابل توجهی در کیفیت زندگی داشته باشند و اغلب منجر به کاهش اشتها و سوء تغذیه می شود و گاهی اوقات به افسردگی کمک می کند همچنین ممکن است شما را دچار وسوسه به استفاده از نمک یا شکر بیش از حد در مواد غذایی به منظور افزایش طعم و مزه نماید که می تواند یک مشکل برای افراد دارای فشار خون بالا یا دیابت باشد.
لذا ضروری است که علت مشکل تعیین شود تا درمان مناسب انجام شود زیرا از دست دادن حس چشایی یک اثر منفی بر سلامت و کیفیت کلی زندگی دارد.

تقریبا ۱۵٪ از بزرگسالان یک مشکل با طعم و یا بوی غذا دارند بیش از ۲۰۰،۰۰۰نفر در هر سال برای ناتوانی در طعم و یا بوی غذا کمک های پزشکی می گیرند.

با این حال، شما ممکن است تعجب کنید که چرا این مشکل رخ داده است و چگونه می توان شما را به عقب ( به حالت عادی ) بر گرداند و برای مقابله با از دست دادن طعم و مزه غذا چه کار می توانید انجام دهید.

چه عواملی باعث از دست دادن طعم غذا می شوند؟

از دست دادن حس چشایی بسته به علت آن می تواند موقت یا دائم باشد.

دلایل بسیاری برای از دست دادن طعم و مزه وجود دارد داروها و بیماری باعث از دست دادن طعم و مزه می شود. وقتی انتقال احساس طعم به مغز قطع شود و یا تفسیر احساس طعم های مغز مختل شود از دست دادن طعم و مزه رخ می دهد.

چه علائم دیگری ممکن است همراه با از دست دادن طعم و مزه باشد؟

از دست دادن حس چشایی ممکن است با سایر علائم مؤثر بر دستگاه گوارش از جمله ( درد شکم، نفخ، سرفه، سوزش سر دل و سوء هاضمه ) همراه باشد.
از دست دادن طعم و مزه ممکن است باعلائم مربوط به بیماری های غدد بزاقی از جمله ( کاهش توانایی در باز کردن دهان، خشکی دهان، تب، درد در صورت یا دهان، قرمزی زیاد در کنار صورت یا بالای گردن، گلو درد، ورم صورت یا گردن)همراه باشد.
از دست دادن حس چشایی ممکن است باعلائم مربوط به بینی و سینوس از جمله(تب، سردرد، درد، حساسیت به لمس، تورم و فشار ( اطراف چشم ها، گونه ها، بینی یا پیشانی )، ترشح پشت حلق، گلو درد، گرفتگی بینی یا احتقان بینی ) همراه باشد.
از دست دادن حس چشایی ممکن است با علائم مربوط به کمبود مواد مغذی از جمله (ناخن های شکننده، اسهال، خستگی، ریزش مو، از دست دادن اشتها، راش و تغییرات زبان ) همراه باشد.

علائم که ممکن است نشان دهنده یک بیماری جدی باشد :

در برخی موارد، از دست دادن طعم و مزه ممکن است با علائم دیگری همراه باشد که نشان از یک بیماری جدی است که باید فوراً با مرکز اورژانس تماس بگیرید این علائم عبارت از ( تغییرات در بینایی و یا صحبت کردن، تب بالا ( بالاتر از ۱۰۱ درجه فارنهایت )، بی حسی در یک طرف بدن، ضعف در یک طرف بدن)می باشد.

برخی از علل شایع از دست دادن طعم و مزه ممکن است شامل :

داروها : داروها مانند آنتی بیوتیک ها، آنتی هیستامین ها و آنزیم مهار کننده های تبدیل کننده آنژیوتانسین ACE ) باعث طعم بد در دهان یا از دست دادن طعم و مزه می شود طعم تلخ یا شور در دهان برای مدتی که به آن d y s g e u s i a می گویند و معمولا افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد این اتفاق به علت داروها و مشکلات بهداشتی دهان و دندان) می افتد.

تابش اشعه به سر و گردن : افرادی که تابش در در منطقه اطراف بینی و دهان داشتند از بوی ناشی از عوارض جانبی و از دست دادن حس چشایی رنج می برند مردم مسنی که حنجره یا جعبه صدا را از دست می دهند از ناتوانی در حس بویایی یا طعم هر چیزی رنج می برند.

مواد شیمیایی خاص : وقتی افراد در معرض برخی از حشره کش ها یا حلال ها قرار می گیرند آنها می توانند از دست دادن طعم و مزه غذا را تجربه کنند گرفتن کمک های پزشکی در این شرایط ضروری است.

سیگار کشیدن : توتون و تنباکو رایج ترین شکل از آلودگی قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی است.

همچنین گزارش شده است که هنگامی که افراد سیگاری سیگار را ترک می کند آنها احساس بهتری از طعم و مزه پیدا می کنند.

عملیات خاص و آسیب : جراحی گوش، گلو و دندان می تواند سبب از دست دادن طعم و مزه شود به خصوص خارج کردن دندان عقل یا عمل جراحی گوش میانی می تواند به از دست دادن حس چشایی منجر شود گاهی اوقات، آسیب به سر می تواند سبب از دست دادن طعم و مزه می شود.

عفونت های خاص: عفونت گوش و عفونت زبان نیز می تواند از دست دادن حس چشایی را به ارمغان بیاورد عفونت های تنفسی یا گوش میانی مانند آنفولانزا می تواند منجر به اختلالات طعم گردد عفونت های ناشی از قارچ ها، مانند برفک دهان، مخمر، کاندیدیازیس و گلوسیت ها می تواند سبب از دست دادن طعم و مزه شود.

پیری و یا ناتوانی در بو : انحطاط آهسته در اعصاب که کنترل حس چشایی و حس بویایی با افزایش سن کاهش می یابد این باعث کاهش احساس چشایی در افراد مسن تر می شود حس بویایی مادرزادی یک بیماری است که در آن مردم با عدم توانایی در حس بویایی به دنیا می آیند و این باعث از دست دادن طعم و مزه در آینده می شود

 

منابع:

 

حس چشایی

 

از دست دادن حس چشایی

 

اختلال حس چشایی

.



:: برچسب‌ها: حس چشایی ,اختلالات حس چشایی ,درمان حس چشایی,حس بویایی ,
:: بازدید از این مطلب : 32
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 7 اسفند 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : pari

حس چشایی

مزه ها به وسیله جوانه های چشایی تشخیص داده می شوند این ساختارها در دهان و گلو قرار دارند و اکثر آن ها (حدود 10000 عدد) در سطح فوقانی زبان واقع شده اند. آن ها تنها می توانند 4 ‌مزه اصلی را تشخیص دهند.

شیرینی، ترشی، شوری و تلخی. هر مزه به وسیله جوانه های چشایی واقع در یک ناحیه خاص از زبان تشخیص داده می شود: تلخی در پشت، ترشی در کناره ها، شوری در جلو و شیرینی در نوک. حس بویایی ما به همراه این4 ‌مزه اصلی، ما را قادر به افتراق طیف وسیعی از مزه های جزئی تر می کند.

مواد داخل دهان در تماس با موهای ظریفی قرارمی گیرند که روی جوانه های چشایی زبان واقع هستند. این موها، تکانه هایی عصبی تولید می کنند که از طریق رشته های عصبی به یک ناحیه تخصص یافته در مغز می روند.

انواع مزه‌ها

مزه ترشی: مزه ترشی به دلیل اسید ها به وجود می‌آید، یعنی به وسیله یون هیدروژن و شدت درك این طعم نیز تقریبا متناسب با لگاریتم غلظت یون هیدروژن است. بنابراین هرچه غذا اسیدی ‌تر باشد، احساس ترشی آن هم شدیدتر خواهد بود.

مزه شوری: مزه شوری به وسیله نمك‌های یونیزه و عمدتا یون سدیم ایجاد می‌شود. كیفیت مزه شوری تا حدودی از یك نمك به نمك دیگر فرق می‌كند، زیرا بعضی نمك‌ها علاوه بر شوری، سایر حس‌های چشایی را هم تحریك می‌كنند.

مزه شیرینی: مزه شیرینی ناشی از دسته واحدی از مواد شیمیایی نیست. بعضی انواع مواد شیمیایی كه موجب بروز مزه شیرینی می‌شوند عبارتند از: قندها، گلیكول‌ها، الكل‌ها، كتون‌ها، آمیدها و...

بیش تر موادی كه موجب بروز طعم شیرینی می‌شوند،مواد شیمیایی آلی هستند.

مزه تلخی: همانند شیرینی،طعم تلخی نیز ناشی از یك ماده ‌شیمیایی نیست. در این جا نیز موادی كه باعث بروز طعم تلخی می‌شوند، تقریبا همگی مواد آلی می‌باشند.

دو گروه ویژه مواد كه به احتمال زیاد می‌توانند طعم تلخی را ایجاد كنند عبارتند از:

مواد آلی كه محتوی نیتروژن هستند و آلكالوئیدها كه شامل كافئین، نیكوتین و كینین می‌باشند.

خیلی از مواد ابتدا سبب بروز طعم شیرینی می‌شوند، اما بعد یك مزه تلخ ایجاد می‌كنند. این موضوع در مورد ساخارین(نوعی شیرین‌كننده) صدق می‌كند كه برای برخی از افراد نامطلوب است.

زمانی كه تلخی شدت زیادی داشته باشد، معمولا موجب می‌شود كه انسان از خوردن خودداری كند، كه این یكی از مهم  ترین عملكردهای حس چشایی است ؛چون خیلی از سموم مهلك موجود در گیاهان سمی، به شدت تلخ هستند.

مزه اومامی(مزه خوشمزگی) :اومامی یك كلمه ژاپنی به معنای "لذیذ"است كه برای توصیف یك مزه مطلوب به‌كار می‌رود و از نظر كیفی با مزه‌های ترشی، شوری، شیرینی یا تلخی متفاوت است.

اومامی، مزه غالب غذاهای حاوی عصاره گوشت و پنیر تخمیرشده است. برخی فیزیولوژیست ‌ها آن را به عنوان یك گروه جداگانه منسجم از محرك‌‌های چشایی اولیه در نظر می‌گیرند.

 

منابع:

حس چشایی

 

از دست دادن حس چشایی

 

اختلال حس چشایی

 



:: برچسب‌ها: حس چشایی ,اختلالات حس چشایی ,درمان حس چشایی,حس بویایی ,
:: بازدید از این مطلب : 47
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 7 اسفند 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : pari

افسردگی با از دست دادن حس بویایی

اگر نمی ‌توانید بوی گل رُز را احساس کنید، شاید به افسردگی مبتلا هستید؛ چون نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که بخشی از مغز بیماران افسرده که مسؤل حس بویایی است، کوچک تر از اندازه ی طبیعی است.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، یافته ی جدید می ‌تواند توجیه کند که چرا بسیاری از اختلالات روانی مثل افسردگی، شیزوفرنی و اختلال افسردگی فصلیمی ‌توانند حس بویایی را سرکوب کنند و این تحقیق کاربردهایی برای درمان خود افسردگی دارد.

به گزارش مجله علمی نیوساینستیت، محققان دانشکده پزشکی یک دانشگاه در آلمان برای رسیدن به این نتیجه 21 فرد مبتلا به افسردگی حاد و 21 فرد سالم را در معرض یک ماده شیمیایی با بوی بسیار خفیف قرار دادند که به تدریج بر غلظت این بو افزوده شد تا جایی که داوطلبان توانستند آن را استشمام کنند.

محققان همچنین پیازهای حس بویایی را در داوطلبان اندازه ‌گیری کردند که بخشی از مغز هستند و حس بویایی را در ما ایجاد می ‌کنند.  

پژوهشگران دریافتند، کسانی که به افسردگی دچار نبودند، می ‌توانستند در غلظت‌ های بسیار پایین، بوی این ماده ی شیمیایی را استشمام کنند. در حالی که افراد افسرده قادر به این کار نبودند. به علاوه در بیماران افسرده اندازه ی پیازهای بویایی 15 درصد کوچک تر بود.

پژوهشگران اعلام كردند:زناني كه بيشتر عطر مي‌زنند، احتمالا مبتلا به بيماري رواني افسردگي هستند.

تحقيقات جديد نشان مي‌دهد:زنان مبتلا به افسردگي در معرض از دست دادن حس بویایی خود قرار دارند و به همين علت زياد به خودشان عطر مي‌زنند.

پژوهشگران در اين مطالعات كه در نشريه آنلاين ساينس ديلي منتشر شده به رابطه بين افسردگي و از دست دادن حس بویایی پي برده‌اند.

به گفته پژوهشگران، زنان افسرده حس بویایی را در غدد بويايي از دست مي‌دهند.

 

منابع:

 

درمان اختلالات بویایی به روش «تمرین بویایی»

 

حس بویایی در کودکان

 

اهمیت حس بویایی

افسردگی با از دست دادن حس بویایی

 



:: برچسب‌ها: حس بویایی, تست بویایی, الفکترین, آنوسمی, هایپوسمی ,
:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 اسفند 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : pari

حس بویایی در نوزادان

نوزاد، حس بویایی و چشایی بسیار حساسی دارد. او برای استشمام بوی شیر، بوهای عادی و ملایم مثل بوی موز یا بوهای دیگر، نفس‌های عمیقی می‌کشد.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

او بوی پستان مادرش را تشخیص می‌دهد و از بوهای تلخ و اسیدی (ترش) خوشش نمی‌آید. مثلاً او با احساس بوی الکل یا سرکه، بینی‌اش را چین می‌دهد. این سیستم رادار مانند، به‌طور مستقیم برای تشخیص زمان تغذیه یاری‌اش می‌کند و به او هشدار می‌دهد تا از موادی که برایش زیان‌آور است، دوری کند.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

 

حس بویایی هم از آن حواسی است که با کودک متولد می‌شود. او از همان لحظه‌ای که نفس کشیدن را آغاز می‌کند، بوهای مختلف را می‌شناسد و به بوی خوب و بد واکنش نشان می‌دهد. یکی از نشانه‌هایی که نوزادان با کمک آن مادرشان را می‌شناسند، همین بوست. از نظر یک نوزاد بوی مادرش بهترین بوی دنیاست و از 6 روزگی موفق به درک آن می‌شود

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

.

پس در همان دوره نوزادی، هر زمان که فرزند‌تان بی‌تابی کرد او را در آغوش بگیرید یا تکه‌ای از لباس‌تان را در کنارش بگذارید تا با بویش آرام شود. وجود حس بویایی در نوزادان، می‌تواند حال و هوای‌شان را هم وابسته به بویی کند که به شامه آن‌ها می‌رسد. شاید تعجب کنید اما یک بوی خوشایند می‌تواند آن‌ها را در همان ماه‌های اول هم آرام کند و یک بوی ناخوشایند می‌تواند اشک‌شان را در بیاورد

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

.

وقتی نوزادان بوی خوشایند را استشمام می کنند اعضای خود را حرکت می دهند تنفس و ضربان های قلب آنها تندتر می شود. کودکانی که توانایی صحبت کردن ندارند از قدرت بویایی خود برای التیام دردهایشان استفاده می‌کنند.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

از این رو پیش از آنکه قدرت تکلم در کودکان شکل بگیرد حس بویایی به آنها در جذب مواد مورد نیاز بدنشان کمک می‌کند. روغن‌های التیام‌بخش را روی دستمالی ریخته و در کنار بالش نوزادان قرار دهید، متوجه خواهید شد که کودک تا زمانی که به آن نیاز دارد آن را استشمام کرده و سپس رویش را از دستمال برمی‌گرداند.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

 

 

منابع:

 

درمان اختلالات بویایی به روش «تمرین بویایی»

 

حس بویایی در کودکان

 

اهمیت حس بویایی

حس بویایی در نوزادان

 



:: برچسب‌ها: حس بویایی, تست بویایی, الفکترین, آنوسمی, هایپوسمی ,
:: بازدید از این مطلب : 40
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 اسفند 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : pari

تفاوت حس بویایی در زنان و مردان

دانشمندان مدت‌هاست که می‌دانسته‌اند زنان بهتر از مردان بوها را تشخیص می‌دهند، اما توضیح بیولوژیک این پدیده اخیرا روشن شده است.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

نتایج یک بررسی که در شماره نوامبر 2014 ژورنال PLoS ONE منتشر شد، نشان ‌داد که تشریح مغز زنان پس از مرگ، در مراکز بویایی نسبت به مغز مردان43درصد سلول بیشتر و50درصد نورون بیشتر است. نویسندگان این بررسی نمی‌توانند با قطعیت بگویند که این تعداد بیشتر سلول‌ها و نورون‌ها مسئول توانایی بویایی بالاتر در زنان است، اما این یافته‌ها می‌تواند توضیح خوبی برای توانایی بیشتر بویایی زنان باشد. از دیدگاه تکاملی، احتمالا این افزایش قدرت بویایی، به زنان در انتخاب جفت به منظور زادآوری کمک می‌کرده است

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

.

اگرچه دانشمندان از مدتهای پیش می‌دانستند که تفاوت زیادی در ارزیابی ادراکی بو بین زنان و مردان وجود داشته و حس بویایی زنان بسیار بهتر عمل می‌کند، هیچ شاهدی برای تفاوتهای زیستی عامل این امر وجود نداشت.

به گزارش گروه دانستنی‌های خبرگزاری فارس، در روزنامه پزشکی فرانسوی مقاله‌ای تحت عنوان حس بویایی زنان و مردان منتشر شد که نوشته بود: به دلیل تفاوت بخش کوچکی از مغز زن و مرد، زنان نسبت به مردان به بو حساس‌تر هستند و زودتر متوجه بو می‌شوند

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

.

غده بویایی در نزدیکی حفره بینی قرار گرفته است که انواع بوها را دریافت می‌کند و قبل از اینکه به ساختارهای بالاتر مغز فرستاده شود، قادر به شناسایی آن است.

یک تیم تحقیقاتی برزیلی ویژگی‌های حس بویایی زنان و مردان را تجزیه و تحلیل کرد؛ آنها دریافتند تفاوت بسیار زیادی در تعداد سلول‌های این دو وجود دارد؛ هر دو نورون و انواع سلول‌های دیگر را دارا هستند اما در زنان 40 تا 50 درصد بیش از مردان است

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

.

به گفته نویسندگان این مقاله، این تفاوت باعث تأثیر عملکرد در بویایی شده و حتی تعداد سلول‌ها می‌تواند در عملکرد آن تأثیر بگذارد. تعداد سلول‌های بالا می‌تواند حساسیت بویایی زنان را نسبت به حساسیت بویایی مردان بیشتر کند

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

.

و این قدرت بویایی در زنان زن باردار قوی تر از افراد عادی است و یکی از دلایل ویار خانم ها نیز قدرت بویایی قوی آنهاست . علت این امر آن است که حس بویایی به میزان استروژن بستگی دارد و استروژن در این دوران افزایش می یابد . اصلاً قدرت بویایی ، سنگ بنای رابطه احساسی بین مادر و کودک است . در تحقیقی چشم های تعدادی از مادران را بستند و سپس آنها را تک تک در مقابل عده ای نوزاد قرار دادند و مادران از طریق حس بویایی نوزاد خود را تشخیص دادند.

 

منابع:

 

درمان اختلالات بویایی به روش «تمرین بویایی»

 

حس بویایی در کودکان

 

اهمیت حس بویایی

تفاوت حس بویایی در زنان و مردان

 



:: برچسب‌ها: حس بویایی, تست بویایی, الفکترین, آنوسمی, هایپوسمی ,
:: بازدید از این مطلب : 41
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 اسفند 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : pari

علل از دست دادن حس بویایی

از دست دادن حس بویایی ( آنوسمی ) یا فقدان حس شامه از دست دادن کامل حس بویایی است بدون درک خود را از بو، که ممکن است شما خود را در وضعیت خطرناک قرار دهید به عنوان مثال، بدون توانایی تشخیص بو، شما ممکن است در وضعیت خطرناکی مانند ( نشت گاز، دود ناشی از آتش و غیره ) قرار گیرید اختلالات طعم و بوی غذا هر سال صدها هزار نفر را در آمریکا به ملاقات با پزشک می فرستد خوشبختانه برای اکثر مردم، فقدان حس شامه یک مزاحم موقتی، ناشی از شدت گرفتگی بینی به علت سرماخوردگی است و پس از گذر از دوره سرماخوردگی بر طرف می شود.

توانایی بویایی همچنین روی توانایی برای طعم غذا تاثیر می گذارد. بدون حس بویایی، جوانه های چشایی تنها می توانند چند طعم را شناسایی کنند و این می تواند روی کیفیت زندگی شما تاثیربگذارد.از دست دادن حس بویایی میتواند باعث سوء تغذیه و حتی افسردگی شود.

علل از دست دادن حس بویایی

احتقان بینی ناشی از ( سرما خوردگی، عفونت تنفسی فوقانی، آلرژی، عفونت سینوس و کیفیت هوای پایین ) شایع ترین علل فقدان حس شامه است دیگر علل فقدان حس شامه عبارت از: شرایط پزشکی خاص مثل چاقی، دیابت، فشار خون، سوء تغذیه، بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون، بیماری MS، مشکلات تغذیه ای، مشکلات دندانی، شرایط مادرزادی و اختلالات هورمونی می باشد. در اورای میگرن نیز ممکن است تغییراتی در حس بویایی، چشایی و لامسه ایجاد شود.

مانند حس بینایی و شنوایی، حس بویایی با افزایش سن ضعیف تر می شود ( سن بالای 60 سال )

برخی از داروها مانند ( آنتی بیوتیک ها، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد التهاب، داروهای قلب و غیره )

پولیپ بینی - رشد غیر سرطانی کوچک در بینی و سینوس ها است که سبب مسدود کردن راه بینی می شود.

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی مانند آفت کش ها و یا حلال

آسیب به بینی و اعصاب بویایی در اثر عمل جراحی یا ضربه به سر

پرتو درمانی برای سرطان سر و گردن

سوء استفاده از کوکائین

تشخیص فقدان حس بویایی

نشانه آشکار از فقدان حس شامه، از دست دادن بویایی است اگر شما تجربه از دست دادن بو که نمی دانید مربوط به آلرژی یا سرماخوردگی باشد و پس از یک یا دو هفته بهتر نشد با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک با نگاه در داخل بینی با یک ابزار خاص، برای دیدن پولیپ و یا رشد آن بررسی انجام می دهد ممکن است به تست های بیشتر توسط یک پزشک متخصص در مشکلات بینی و سینوس  ENT و یا گوش و حلق و بینی ) برای تعیین علت فقدان حس شامه نیاز باشد. ممکن است برای تشخیص CT اسکن، MRI، اندوسکوپی بینی، تست بویایی) لازم باشد.

درمان از دست دادن حس بویایی

اختلالات بویایی در بیش از 50 در صد موارد قابل درمان هستند . شما میتوانید بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید. با درمان حس بویایی معمولا بر می گردد. اگر احتقان بینی ناشی از یک حساسیت یا سرماخوردگی، علت فقدان حس شامه باشد معمولا درمان نیاز ندارد و این مشکل بهتر خواهد شد

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

. استفاده کوتاه مدت از ضد احتقان بینی، ممکن است راه بینی را باز نماید به طوری که شما می توانید راحت تر نفس بکشید. با این حال، اگر با ضد احتقان بینی بدتر و یا پس از چند روز برطرف نشد به دکتر خود مراجعه کنید شما ممکن است عفونت داشته و نیاز به آنتی بیوتیک است و یا شرایط پزشکی دیگری مطرح باشد.

شما می توانید با انجام تست بویایی زندگی لذت بخش تر و ایمن تر داشته باشید.

 

منابع:

 

درمان اختلالات بویایی به روش «تمرین بویایی»

 

حس بویایی در کودکان

 

اهمیت حس بویایی

علل از دست دادن حس بویایی

 



:: برچسب‌ها: حس بویایی, تست بویایی, الفکترین, آنوسمی, هایپوسمی ,
:: بازدید از این مطلب : 36
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 اسفند 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : pari

 

 

 

حس بویایی به کودک کمک می­‌کند که جهان اطراف خود را کشف کند.

بو کردن مانند مزه کردن و لمس کردن یکی از راه‌هایی است که کودک نوپا با آن محیط اطرافش را کشف می‌کند.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

کودک نوزاد می­‌تواند نوک پستان مادر خود را با بوی آن پیدا کند و بوی شیر مادر خود را از بوی شیر فرد دیگر تشخیص دهد. حس بویایی در شش ماه اول زندگی کودک بیشترین رشد را دارد و در اوایل دوره کودکی به اوج خود می­‌رسد. به همین دلیل حس بویایی کودکان از والدینشان بهتر است. با این‌حال حس بویایی کودکان چندان قابل اعتماد

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

نیست. کودکان بسیار کوچک نمی­‌توانند بوهای بدی که می‌­توانند خطرناک باشند، مانند بوی سم یا غذای فاسد را تشخیص دهند. اما از دو سالگی به بعد کودک می‌تواند بوهای زننده مانند بوی پوشک آلوده خود را تشخیص دهد.

 

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

 

حس بویایی به تحریک حس چشایی کودک کمک می کند.

حس بویایی و چشایی ارتباط خیلی نزدیکی به هم دارند، زیرا هر دوی آنها بخشی از سیستم حواس شیمیایی اند، که از هزاران سلول­ حسی خاص تشکیل شده است.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

استشمام بوی خوش غذاها و نوشیدنی‌ها، تمایل به خوردن آنها را ایجاد می کند و در سایر فعالیت­‌های حیاتی مانند بلع، هضم و جذب تأثیرگذار است. کودکان نیز مانند بزرگسالان، به بوی خوش کلوچه­‌های پخته اشتیاق نشان می­‌دهند، حتی قبل از اینکه یکی از آنها را به دست آورند. کودکان دچار اختلالات بویایی عموماً مشکلات تغذیه­‌ای و کاهش وزن دارند.

 

 

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

حس بویایی به شکل گیری خاطرات کودک کمک می کند.

وقتی که بوی جعبه مداد شمعی را حس می‌کنید، چه چیزی برای شما تداعی می‌شود؟ آیا خود را تصور نمی‌کنید که روی شکم دراز کشیده‌اید و دارید یک نقاشی را رنگ می‌کنید؟ مغز انسان می‌تواند از اطلاعات زیادی برای ضبط خاطرات استفاده کند.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

اما بوها مهم‌ترین نقش را در حفظ و به یادآوری خاطرات دارند. به همین دلیل کودکان در مهد کودک با حس کردن بوی روسری مادر خود آرام می­‌گیرند.

 

 

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

حس بویایی در حفظ ایمنی و سلامت کودک نقش اساسی دارد.

حس بویایی دیده‌بان تمام مواد شیمیایی است که از طریق هوا وارد بدن می‌شوند. تشخیص بسیاری از مخاطرات مانند آتش‌سوزی، نشت گاز و غذای فاسد با بو کردن آنها امکان‌پذیر است.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

در این مواقع، کودک اولین هشدار خطر را از سیستم بویایی خود دریافت می­‌کند. این هشدار به کودک کمک می­‌کند تا از منشاء بو فاصله گرفته و به آن نزدیک نشود. با این‌حال کودکان در سنین کم، نیاز به آموزش نحوه واکنش در موقعیت­‌های مخاطره آمیز دارند. کودکان دچار اختلال بویایی در مواجهه با موقعیت‌های مخاطره آمیز، بسیار آسیب پذیرتر از کودکان سالم می‌باشند.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

 

 

حس بویایی در برقراری روابط اجتماعی کودکان اهمیت دارد.

یک ویژگی منحصر به فرد سیستم بویایی، ارتباط ان با مدار لیمبیک مغز است. نورون‌های دریافت کننده‌ی بو که در اپیتلیوم بویایی قرار دارند، فقط دو سیناپس با آمیگدال و کورتکس انتورینال فاصله دارند.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

بنابراین می­‌توان توضیح داد که چرا بوها احساسات، حالات و رفتار انسان را تحت تأثیر قرار می‌دهند. اختلال بویایی بر روی رفتارهای فردی و اجتماعی کودکان و توانایی برقراری ارتباط آنها با دیگران تأثیرگذار است.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

 

 

وجود اختلالات بویایی می‌تواند یک نشانه از بیماری‌­های عصبی- روانی در کودکان باشد.

 اختلال بویایی یک نشانه اولیه برای تشخیص بسیاری از بیماری­‌های عصبی- روانی از جملهADHD، اختلالات طیف اوتیسم، اسپرگر، اختلالات اضطرابی، افسردگی و شیزوفرنی می­‌باشد.  

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

 

 

ارزیابی حس بویایی در کودکان

ارزیابی حس بویایی کودکان در سنین زیر 3 سال بسیار دشوار است. اما کودکان از سه سالگی به بالا به خوبی به تست‌های بویایی پاسخ می­‌دهند.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

علی­‌رغم اهمیت حس بویایی در کودکان، در کشور ما حس بویایی به طور معمول در معاینات سلامت کودکان مورد ارزیابی قرار نمی‌گیرد. اختلالات بویایی اگر در سنین پایین مورد شناسایی قرار گیرند، احتمال بیشتری برای پاسخگویی به راهکارهای درمانی دارند. انجام تست­‌های ساده بویایی از سنین 3 تا 10 سال، تشخیص بیماری‌­های مرتبط با بویایی کودکان را به راحتی امکان پذیر می­‌نماید.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

چرخ و فلک بوها  یک تست بویایی بسیار ساده است که به صورت بازی طراحی شده است. در این تست 9 بوی استاندارد قرار داده شده است. از کودک خواسته می‌شود که پس از بو کشیدن برچسب قهوه‌ای رنگ، یکی از چهار گزینه‌ی مجاور آن را انتخاب نماید. بر اساس تعداد پاسخ­‌های صحیح کودک مشخص می‌شود که حس بویایی او نرمال است یا اینکه دچار اختلال بویایی می‌باشد.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

منابع:

درمان اختلالات بویایی به روش «تمرین بویایی»

حس بویایی در کودکان

اهمیت حس بویایی

حس بویایی در کودکان



:: بازدید از این مطلب : 45
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 اسفند 1395 | نظرات ()
نوشته شده توسط : pari

بویایی یک سیستم حسی پیچیده است و علاقه به بررسی ارتباط بین بویایی و شناخت به ویژه در سال‌های اخیر رو به افزایش است.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

بویایی، توانایی‌های شناختی و حالت‌های فردی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. کهولت سن و بیماری‌های اعصاب مرکزی به ویژه آلزایمر و پارکینسون، با ایجاد تغییرات آناتومی پاتولوژیکی ساختار‌های بویایی مرکزی و محیطی، باعث ایجاد اختلال در عملکرد بویایی می‌شوند.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

بنابراین یکی از اتفاقاتی که در افراد مبتلا به آلزایمر صورت می­‌گیرد، از دست دادن حس بویایی است.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

در مطالعه‌ای که در سال 2014 روی افراد میانسال انجام شده‌است، رابطه­‌ی بین اختلال بویایی، ارزیابی­‌های شناختی و حجم ساختار مغز در افراد میانسال سالم در مقایسه با بیماران مبتلا به آسیب شناختی همراه با اختلالات فراموشی (aMCI) یا آلزایمر (AD) بررسی شد.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

12 بیمار مبتلا به aMCI و نیز 6 بیمار با آلزایمر در مراحل اولیه و 30 نمونه­‌ی کنترل بررسی شدند. توانایی تشخیص بویایی به وسیله­‌ی تست تشخیص بویایی دانشگاه پنسیلوانیا (UPSIT) و تست sticks sniffin(تست بویایی ویژه‌­ی اروپا) ارزیابی شد و در کنار این تست­‌ها حجم ساختاری مغز با MRI  ارزیابی شد.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

نتیجه­‌ی MRI بیماران مبتلا به آلزایمر که اختلال بویایی داشتند در مقایسه با بیمارانی که بویایی تقریباً سالم داشتند به طور قابل توجهی، بدتر بود. بین امتیازات تست بویایی و نتایج MRI در گروه بیماران، رابطه‌­ی معنی­‌داری وجود داشت.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

نتایج این مطالعه نشان داد، کاهش اندازه­‌ی حجم‌­های مغزی مربوط به بیماری آلزایمر، به­ شدت در ارتباط با توانایی تشخیص بویایی است. بنابراین، نتایج ثابت می­‌کند اختلال بویایی، یک مارکر اولیه­‌ی تخریب لوب تمپورال مغز می‌باشد.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

تحقیقات نشان می‌­دهند در افرادی که دچار آلزایمر می‌­شوند، قبل از ظاهر شدن هر علامت بالینی دیگری، حس بویایی دچار اختلال می­‌شود.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

بنابراین، با انجام تست­‌های ساده بویایی می­‌توان تا حدی پیش­‌بینی کرد که یک فرد میانسال در معرض ابتلا به آلزایمر هست یا نه. در واقع تست بویایی برای تشخیص آلزایمر، ارزان­‌ترین، کم­‌خطرترین و در دسترس­‌ترین وسیله برای تشخیص زودهنگام آلزایمر و کمک به بیمار برای مهار کردن پیشرفت بیماری است.

شما میتوانید حس بویایی خود را با استفاده از تست بویایی استاندارد ایران ارزیابی کنید.

در فهرست زیر، لینک جدیدترین مقالات در رابطه با ارتباط بویایی و آلزایمر آورده شده است:

منابع:

درمان اختلالات بویایی به روش «تمرین بویایی»

حس بویایی در کودکان

اهمیت حس بویایی

اختلال بویایی نشانه آلزایمر



:: برچسب‌ها: تشخیص اختلال بویایی برای پیش‌بینی ابتلا به بیماری آلزایمر ,
:: بازدید از این مطلب : 30
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 اسفند 1395 | نظرات ()